понедељак, 25. новембар 2013.

FK Crvena zvezda i FK Barselona


Kao što smo već pisali, fudbaleri Crvene zvezde su se nedavno podvrgli tretmanu Preporod masaže potiljka, čime su dobili namešten atlas i time započeli prirodan proces sopstvenog samoisceljenja i popravljanja sveukupnog zdravstvenog stanja.

S obzirom da već godinama unazad fudbaleri slavne Barselone moraju da imaju namešten atlas, kao uslov za započinjanje karijere u tom klubu, bilo je logično da sličan postupak može da koristi i fudbalerima Crvene zvezde. Opšte je poznato kakve rezultate ima FK Barselona poslednjih godina.

Naravno, prvi čovek najtrofejnijeg srpskog kluba, legendarni Dragan Džajić, pružio je primer ostalima time što se prvi prepustio Preporod masaži potiljka. Tek kada se lično uverio u ispravnost i bezbednost postupka ove masaže, a naročito u njena blagotvorna dejstva, preporućio je istu i ostalim članovima kluba.

Koji su razlozi, osim zdravstvenih, da jedan sportista ima namešten atlas? Pre svega, tu je prevencija od mogućeg pogoršanja zdravlja i, naročito, od mogućnosti dodatnog izmeštanja atlasa usled padova i udara koji su veoma česti u sportu. Takođe, povećava se ukupan potencijal organizma za samoisceljenje i oporavak od bolesti i povreda.

Još jedan veliki motiv za nameštanje atlasa, svakako, jeste povećana pokretljivost i značajno povećanje svih sportskih kapaciteta i potencijala, što sasvim sigurno mora da dovede do boljih sportskih rezultata. A to je ono što sportiste, a i navijače, najviše zanima, zar ne? Kakvi su trenutni rezultati Crvene zvezde, procenite sami.

P.S. Autor ovog teksta nije navijač Crvene zvezde ali, kao dugogodišnji sportista i sportski funkcioner, podržava korak koji su rukovodstvo i fudbaleri ovog kluba preduzeli radi zdravlja i boljih sportskih rezultata, pa im takve rezultate i želi. :) 

Нема коментара:

Постави коментар