недеља, 1. децембар 2013.

Preporod Crvene Zvezde


U par ranijih tekstova napisali smo kako su fudbaleri Crvene Zvezde, radi boljeg zdravlja i boljih sportskih rezultata, otišli na Preporod masažu potiljka, čime su dobili namešten atlas i tako načinili odlučan korak ka svojoj boljoj budućnosti. Pre toga, to je svojim primerom učinio prvi čovek kluba Dragan Džajić. Napisali smo i da su oni to uradili sledeći primer fudbalera Barselone.

Možda je previše rano za članak ovakve vrste, ali nam se čini da već sada možemo da kažemo da se u igri i rezultatima Crvene Zvezde uočava primetan napredak. Napravićemo malu statističko-matematičku analizu i poređenje učinka ovog tima pre i posle tretmana Preporod masažom potiljka.

U prvih osam kola Jelen Super lige Srbije, dakle pre pomenutog tretmana, Crvena zvezda je ostvarila sledeći skor: 4 pobede, 1 nerešen rezultat i 3 poraza. Znači, ukupno 13 bodova i gol razlika 14:10 tj. +4. Uz 13 osvojenih bodova od mogućih 24, uspešnost tima u ovom periodu je 54,17 %.

Radost posle pobedonosnog pogotka, juče protiv OFK Beograda
U sledećih šest kola (9-14.), odnosno posle Preporod masaže, učinak Crvene Zvezde je sledeći: 5 pobeda i 1 nerešen rezultat (u gostima). To je ukupno, za tih šest kola, 16 bodova uz gol razliku 14:4 tj. +10. Od mogućih 18 bodova, tim je ostvario 16, što daje veoma dobru uspešnost od čak 88,89 %. U odnosu na prethodan period, veći je i odnos datih i primljenih golova (u prvih osam kola 1,4 a u sledećih šest kola 3,5).

Ponavljamo, još je rano za ozbiljnije zaključke, ali nam se čini da je Preporod masaža potiljka dovela fudbalski tim Crvene Zvezde do pravog sportskog preporoda! Konačnu ocenu moći ćemo da damo na kraju sezone 2013/2014.

Нема коментара:

Постави коментар